Sommelon konsertissa juhlava ja kesäinen tunnelma

Sommelolla oli viime lauantaina 40-vuotisjuhlakonsertti Toijalan yhteiskoululla. Täpötäyden salin yleisö sai nauttia korkeatasoisesta kuoromusiikista. Ohjelma oli monipuolinen: uutta ja vanhaa, kansanomaista ja modernia musiikkia, eli jokaiselle jotakin. ”Hymni kivisakastille” oli vaikuttava, Katri Paavilaisen ”Hello Dolly” tempasi mukaansa ja Sanna Maichen ”Ihmisiä universumissa” on aina yhtä riemastuttava. Tunnelma oli juhlava, mutta samalla rennon kesäinen. Olen tottunut siihen, että Sommelon musiikin taso on korkea. Tämä musiikkielämys jatkoi samaa linjaa.  Kiitos ihanasta konsertista. Toivon onnea ja menestystä tuleville vuosikymmenille.

Virva Läärä, Pälkäne

-------------

Akaan Seutu 25.5.2016

Kiitos Sommelo-kuoron juhlakonsertista

Olimme lauantaina 21. toukokuuta Toijalan Nuorisoseuran Sommelo-kuoron 40-vuotisjuhlakonsertissa.

Kimmoke matkaamme löytyy Varpu Hyytiäisen osallisuudesta Sommelo-kuoron toimintaan. Hän on tavallaan  Orimattilan lähetti paikkakunnallanne ja edustaa edesmenneen isänsä Juhani Torniaisen ja äitinsä Rauni Torniaisen vahvaa musiikillista geeniperintöä, jota allekirjoittanutkin on saanut kokea Orimattilan Mieslaulajien riveissä 45 vuoden ajan. Lisäksi Varpun isä opetti lapsiamme pianonsoiton saloihin.

Kevätkonsertti oli lauluvalinnoiltaan monipuolinen ja vaativa. Konserttiin ei ole lähdetty pienin toivein. Teoksien erilaisuus ja tulkintojen asettamat vaatimukset kuorolaisille olivat korkeat. Seurasin korva tarkkana jokaisen teoksen esitystä ja yllätyin positiivisesti kuorolaisten musiikillisesta tasosta sekä eläytymiskyvystä, mitä näissä teoksissa vaadittiin.

Solistitehtäviä hoitaneet laulajat Katri Paavilainen ja Sanna Maïche eivät olleet ensi kertaa k. o. tehtävissä, niin vapautuneesti ja kauniisti he osansa esittivät.

Kuoron taiteellinen johtaja Juha Holma on monipuolinen, lahjakas musiikkimies ja varmasti vaativa kuoron-johtajaksi, joka osaa asettaa korkean vaatimustason ja innostaa kuorolaiset sen saavuttamaan. Tässä kuullussa konsertissa tulimme siitä vakuuttuneiksi.

Sekakuorojen aika yleinen ongelma maaseutukaupungeissa on mieslaulajien vähyys. Sommelo-kuorossa seisoi 10 miestä. Heidän äänellinen osuutensa oli noin yksi neljäsosa naisiin nähden. Siitä huolimatta he hoitivat osansa kiitettävästi. Heitä luonnollisesti auttoi heidän selkänsä takana ollut tukeva seinä.

Sommelo-kuoron konsetti yllätti korkealla tasollaan sekä vanhan kuoromiehen että luultavasti koko yleisön. Konsertti antoi lauantai-iltapäivälle heneon ja ylevän tarkoituksen.

Pertti Sahlberg

Orimattila

Hyvä Olavi Leino ja Sommelo kuoro.

Kiitos 40 v. kutsusta . Miljöö ja puitteet olivat erinomaiset ja hyvin toimivat. Myös akustisesti. Kuoronjohtajanne sävellykset ja sovitukset olivat mieluista kuultavaaa.

Kansainvälinen toiminta eri maiden kanssa on tärkeää.

Suuntanne Sommelo kuorossa on mielestäni oikea .

Esityksenne olivat nautillisia .

Kuoro on toimiva ja hyvin soiva.

Kiittäen Ex- kuoronjohtaja Juha-Lasse Viitanen ja Raija Viitanen

Menestystä myös edessäpäin!